פיטורי שר הביטחון בזמן מלחמה מסמנים שפל מסוכן וחסר תקדים ופגיעה בביטחון המדינה
החלטת ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטר מתפקידו את שר הביטחון, יואב גלנט, בעיצומה של מלחמה רב זירתית ממושכת וערב תקיפה אפשרית מאיראן, מסמנת שפל מסוכן וחסר תקדים ופגיעה בביטחון המדינה.
בשעה שרבים מאזרחי ואזרחיות ישראל, בסדיר ובמילואים, נלחמים למען ביטחון ישראל, ו-101 חטופות וחטופים נמקים בשבי החמאס כבר קרוב ל-400 ימים, בוחר ראש הממשלה להדיח שר ביטחון מנוסה. מעיתוי ההחלטה, ובשעה שאנשים מצוותו הקרוב של ראש הממשלה עצורים בחשדות לעבירות ביטחון חמורות, עולה חשש כבד כי היא לא מונעת משיקולים של ביטחון המדינה אלא משיקולים פוליטיים. מדובר בהחלטה שיש מעליה עננה של חוסר סבירות קיצוני.
במקום לחזק את המשרתים והמשרתות המסכנים את חייהם כבר למעלה משנה ואת משפחותיהם הנושאות בנטל הכבד, מטיל ראש הממשלה את כל כובד משקלו הפוליטי על מנת לקדם מהלכים שתכליתם המשך הכשרת ההשתמטות משירות צבאי של עשרות אלפי גברים חרדים, והמשך מתן תמריצים כלכליים נדיבים גם למי שלא מתגייס.
עוצמתו הצבאית של צה"ל כצבא העם נובעת במידה רבה מן האמון של משרתיו לא רק במפקדיהם אלא גם בהנהגה הפוליטית, שתקבל החלטות כשלנגד עיניה שיקולי ביטחון מדינת ישראל. מסקר דעת קהל שערך מרכז ויטרבי במכון הישראלי לדמוקרטיה במלאת שנה למלחמה, עולה כי שר הביטחון יואב גלנט זוכה לרמת האמון הגבוהה ביותר על תפקודו, בהשוואה לראש הממשלה והשר לביטחון לאומי. פיטוריו של גלנט הם פגיעה קשה באמון המשרתים ועלולה לגרום נזק כבד בשימור המוטיבציה של רבים מקרב הלוחמים והמפקדים.
תפקידה של מנהיגות, בייחוד בשעת משבר, הוא לגבש ולאחד את הציבור אל מול הסכנה, וקיים חשש של ממש שהמהלך הנוכחי יביא לפגיעה קשה בחוסנו של צה"ל ובכושר העמידה של החברה הישראלית.
עד שתיכנס לתוקף הודעת הפיטורין יש לקוות כי ראש הממשלה וחברי הקואליציה יתעשתו, וימנעו את הוצאתו של המהלך המסוכן הזה אל הפועל.