פרופ' שחר ליפשיץ
לשעבר עמית בכיר במכון, היה שותף בפרויקט של המכון למען "חוקה בהסכמה"
לשעבר עמית בכיר במכון, היה שותף בפרויקט של המכון למען "חוקה בהסכמה"
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
בכנס ייחודי שנערך בנושא עלה כי הן פוסקי ההלכה והן הכנסת יכולים וצריכים לעשות הרבה יותר משעשו עד היום ואין לקבל את המצב הקיים כגזירת שמיים.
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
לאחרונה חוזרת ונידונה בכנסת מצוקתם של הזוגות בישראל שאינם יכולים או אינם רוצים להינשא בנישואים דתיים – הדרך החוקית היחידה להינשא כיום בישראל. ברית הזוגיות (שלעתים נקראת גם "רישום זוגיות" או "חיים משותפים") היא אחת ההצעות הנידונות.
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
בימים הקרובים צפויה סיעת יש עתיד להציג על שולחן הכנסת נוסח של הצעת חוק ברית זוגיות. שחר ליפשיץ רואה בהחזרת הנושא לסדר היום של הציבור בישראל בשורה משמחת אך עם זאת התקווה מהולה בדאגות ובחששות.
בכירי הרבנים שלחו מכתב לנבחרי ציבור, בבקשה להתערבותם המהירה, כדי למנוע את תיקון החוק לשוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות, שעבר באחרונה בכנסת בקריאה טרומית, הדורש להעניק פטור למוסדות חינוך תורניים מחובת ההנגשה לאנשים עם מוגבלויות, החלה על כלל מוסדות הציבור בישראל.
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
תורת ישראל מתאפיינת ברגישות יוצאת דופן לצורכי העניים והנזקקים, ובראשם הגר, היתום והאלמנה, וזאת גם על חשבון זכויותיהם של העשיר ושל הנושה. נביאי ישראל היו הראשונים שהתריעו בנושאים של צדק חברתי, ובכל זאת, בקיץ האחרון, כאשר ברגע של חסד הגיחה המחאה החברתית הציבור הדתי לא נמנה עם מוביליה. מדוע הדיר את עצמו הציבור הדתי בישראל מן המחאה?
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
בימים 5-6 בינואר 2011, התקיים במכון הישראלי לדמוקרטיה כנס בנושא אנשים עם מוגבלות במדינה יהודית ודמוקרטית. שחר ליפשיץ מציג לסיכום את הגישות לצדק חברתי במסורת הדמוקרטיה הליברלית ובמסורת היהודית.
למדינת ישראל תעודת זהות כפולה: מצד אחד, היא חברה במשפחת האומות הדמוקרטיות, שתרבותן ליברלית ומערבית; ומן הצד האחר היא מדינה ייחודית, מדינת הלאום של העם היהודי. כך נוצרת שניוּת – בין תרבות המערב לבין התרבות היהודית המסורתית, בין האוניברסלי לפרטיקולרי. ידידיה שטרן ושחר ליפשיץ מאחלים לחברה הישראלית שבשנה הקרובה תשכיל לבנות גשר ממשי בין התכנים האוניברסליים לבין התכנים הפרטיקולריים המעצבים את החיים היהודים הלאומיים בדורנו.
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
ב-15 במרס הצעת חוק ברית זוגיות עברה אתמול בקריאה שלישית ולמעשה אושרה כחוק. לכאורה מדובר בהישג גדול למי שתומך בפתרונות פשרה בין דתיים לחילוניים בכלל ובברית הזוגיות בפרט
מאת: פרופ' שחר ליפשיץ
המשפט הנוהג בישראל הוא ברובו מערבי, חילוני וליברלי, אבל הנישואים והגירושים נערכים בה על פי הדין הדתי. האם רעיון ברית הזוגיות יכול לפתור את המצוקות המתעוררות בשל מצב עניינים זה? מהם ההבדלים בין ברית זוגיות לבין נישואים אזרחיים? ברית הזוגיות– מחקר מדיניות חדש מאת ד"ר שחר ליפשיץ, מיוזמיו הראשונים של רעיון ברית הזוגיות.