דאטא גוב
באחרונה הושק אתר מאגרי המידע הממשלתי - Data.gov.il. האתר מנגיש מאגרי נתונים שלטוניים המכילים מידע שיכול לשמש לתועלת הציבור. האתר מממש חלק מעקרונות הממשל הפתוח בישראל, כפי שמתוארים במחקר המדיניות "מדיניות ממשל פתוח בעידן הדיגיטלי".
לפני כשבוע, בארבעה עשר במאי 2012, השיק השר הממונה על השירות לציבור, מיכאל איתן, את אתר מאגרי המידע הממשלתי - Data.gov.il . האתר מנגיש מאגרי נתונים שלטוניים המכילים מידע שיכול לשמש לתועלת הציבור. לאמתו של דבר, האתר נמצא כבר למעלה משנה ברשת בגרסת בטא, והיום מוצגים בו כמאה ועשרים צבירי נתונים שלטוניים שונים, שהבולט והחדש ביותר מביניהם הוא מאגר המידע של קווי התחבורה הציבורית.
התפיסה שיש ערך חברתי וכלכלי רב למידע שלטוני, היא שדרבנה את היזמים החלוציים בעולם ליצור פורטל מרכזי להנגשת מסדי נתונים שלטוניים למען המבקשים לאחזר את המידע ולעבדו למטרות ציבוריות, מחקריות או מסחריות. אתרי "דאטא גוב" הוקמו בארצות הברית ובבריטניה בשנת 2009 ובצרפת בפברואר 2011. בישראל התקבלה החלטה להקים פורטל מרכזי דומה באוגוסט 2010 והאתר הוקם בנובמבר 2010, והושק, באופן רשמי, כאמור, השבוע.
לאתר data.gov מטרה כפולה: לאפשר משוב ורעיונות אזרחיים חדשים, ולקדם שקיפות ויעילות אצל סוכנויות הממשל. הרעיון שביסוד אתר נתוני הממשל הוא פשוט: הזינו נתוני ממשל רבים ככל האפשר על הרשת, בצורה גולמית, בפורמט "קריא מכונה"; עודדו אנשים להשתמש במידע; רתמו את חוכמת ההמונים בשילוב שקיפות ממשלתית וקבלו דברים שפקידים ממשלתיים לא היו חושבים לעשות. מכל התערובת הזאת, קבלו ממשל טוב יותר, באמצעות כתובת מקוונת אחת שהציבור יוכל לפנות אליה במהירות וביעילות. תפיסה זו מתוארת בתרשים הבא:
ללא ספק ההיבט החדשני והמרתק ביותר בתחום מדיניות הממשל הפתוח הוא השימוש השניוני במאגרי מידע שלטוניים הפתוחים לרשות הציבור. מידע פתוח מספק מצע שחדשנות והפקת תועלת מלבלבים בו גם אם הממשל עצמו כבר יצא מן התמונה.
פוטנציאל עצום טמון באתר נתוני הממשל לסוגים שונים של משתמשים, במגוון רחב של שימושים ומטרות, כמתואר בתרשים להלן:
למשל, מאגר המידע של קווי התחבורה הציבורית, המתעדכן אחת לעשרים וארבע שעות, והמכיל נתונים לגבי לוחות זמנים, מסלולים, תחנות, קווים ותיאור מסלול, יאפשר לראשונה למפתחים ליצור אפליקציות תחבורה ציבורית לשימוש הנוסעים, המבוססות על שילוב הנתונים השלטוניים עם כלי מיפוי או GPS, ויספק נתונים על הדרך המהירה והקצרה ביותר בנסיעה באוטובוסים ורכבת בכל זמן נתון. כפי שכותבים אנשי עמותת מרחב, התנועה לעירוניות מתחדשת בישראל, מדובר בחציית סף משמעותי בשיפור התחבורה הציבורית בישראל. דוגמא ישראלית ראשונה היא tranzmate המספקת פתרונות על גבי האינטרנט וטלפונים חכמים בנוגע להצגת מיקום תחנות התחבורה הציבורית וכל מידע הקשור לתחנות (קווים, לוחות זמנים, תדירות ומסלולי נסיעה), בניית מסלולי נסיעה בין שתי נקודות באמצעות שילוב כל גורמי התחבורה הציבורית ואפילו ליווי אישי לאורך הנסיעה (בסלולרי, כמובן...).
אתר citygoround.org מכיל כמות עצומה של אפליקציות הנוגעות לתחבורה ציבורית, הנשענות על מידע שלטוני פתוח כמו זה ששוחרר השבוע, וכעת נותר לצפות לכוחות השוק שייכנסו לתחום כל כך מועיל ודינמי זה.
אתר דאטא.גוב הוא חלק ממימוש עקרונות הממשל הפתוח בישראל, כפי שמתוארים במחקר המדיניות "מדיניות ממשל פתוח בעידן הדיגיטלי", ויש לברך על השקתו ולעודד מפתחים, ארגוני חברה אזרחית ואזרחים, לבקש ולקבל צבירי נתונים נוספים שבסופו של יום שייכים אלינו - הציבור. לפני כשבועיים התפרסם בעיתון "כלכליסט" פרויקט של העיתונאי עומר כביר בנושא מצב הממשל הפתוח בישראל, שבו הובהר מה זה ממשל פתוח ולמה הוא חשוב לציבור וכן הובאה סקירה של הבטים שונים בנושא יישום הממשל הפתוח בישראל. בימים האחרונים הוסיף כביר שתי כתבות נוספות בנושא בבלוג שלו - "כביריזם" - ובהן הוא ממשיך להרחיב את העיסוק בשקיפות ובתקציב הפתוח.
ייחוס הזכויות על התרשימים לד"ר תהילה שוורץ אלטשולר ולמכון הישראלי לדמוקרטיה.