סיכום חקיקת מושב החורף
מושב הכנסת האחרון שהחל בחודש אוקטובר 2017 והסתיים בחודש מרץ 2018, התאפיין בהמשך קידום יוזמות הפוגעות בערכים דמוקרטים. עם זאת, יש לציין, כי רוב היוזמות הללו רוככו בסופו של דבר לפני שהובאו לסיום הליך החקיקה, או נתקעו, לפחות בשלב זה.
בין היוזמות המרכזיות שקודמו במושב זה, ניתן למנות את חוק יסוד: ישראל מדינת הלאום, שנידון בוועדה מיוחדת במשך שעות רבות ואושר יום לפני סיום המושב בקריאה ראשונה. זאת מבלי שנפתרו המחלוקות הקשות לגבי החוק - אפילו לא בקואליציה עצמה.
מעבר לכך, התאפיין מושב זה בניסיון לפגוע בשומרי הסף באמצעות החוק הפרסונלי שנועד למנוע חקירות ראש ממשלה וירד מסדר היום, באמצעות "חוק ההמלצות" שעבר בגרסה מרוככת שלא תחול על חקירות ראש הממשלה ותאפשר מרחב פעולה ליועץ המשפטי לממשלה ובאמצעות קידום החוק למינוי מקצועי פחות של היועצים המשפטיים למשרדים הממשלתיים שעבר בקריאה ראשונה. בנוסף, על שולחן הכנסת נמצאת גם יוזמה לפגוע ביכולת הפעולה של מבקר המדינה ובחודשים האחרונים נעשו ניסיונות חוזרים ונשנים לפגוע בסמכויותיו של בג"ץ, בין השאר באמצעות חוק יסוד החקיקה הכולל פסקת התגברות של הכנסת על בית המשפט, אותו מקדמת שרת המשפטים איילת שקד ושנבלם בשלב זה על ידי שר האוצר משה כחלון.
תחום נוסף שקודם במרץ היה אשכול הצעות שנועדו לפגוע בארגוני זכויות אדם, ובין הבולטים היה החוק למניעת כניסתם של ארגונים מסוימים (וספציפית כוון נגד "שוברים שתיקה") לבתי הספר שמתיר למעשה לשר החינוך מרחב פעולה רב בנושא החלטות מסוג זה.
באשר לחקיקה שביקשה לחזק את מעמד הדת במדינה, ניסיון בולט שנכשל היה חוק יסוד המשפט (משפט עברי) שלבסוף עבר בגרסה שספק אם משנה את המצב המשפטי הקיים.
להלן רשימת הצעות החוק האנטי דמוקרטיות המלאה שנידונה במהלך המושב האחרונה, סטטוס שבו הן נמצאות וחוות הדעת של המכון הישראלי לדמוקרטיה בנושא.