ד"ר ישי (ג'סי) פרס
סגן נשיא לאסטרטגיה
ד"ר ישי (ג'סי) פרס משמש כסגן הנשיא לאסטרטגיה במכון. בתוך כך הוא אחראי על תחומי התכנון האסטרטגי, הפיתוח הארגוני, וקשרי החוץ של המכון. המחקר שלו עוסק בהיסטוריה המודרנית של המזרח התיכון, בשאלות של מדינאות ומלחמה, ובמדיניות החוץ והביטחון של מדינת ישראל.
קורות חיים
ג'סי גדל בראש פינה ולמד בביה"ס אורט ע"ש אוורט שבחצור הגלילית. בצה"ל שירת חמש שנים כחובש, לוחם וקצין. את לימודיו הגבוהים החל באוניברסיטת ייל שבארצות הברית, שם סיים בהצטיינות תואר ראשון בהיסטוריה. את לימודי הדוקטורט השלים באוניברסיטת פרינסטון בתחום לימודי המזרח התיכון. עבודת הדוקטור שלו עסקה במדיניות החוץ של מצרים בשנות השישים של המאה העשרים.
ספרו הראשון, הימורו של נאצר: ההתערבות בתימן, מלחמת ששת הימים ושקיעתה של מצרים, ראה אור ב-2012 בהוצאת Princeton University Press. הספר, שחושף את קשרי העומק בין הסכסוך הישראלי-ערבי לתחרות הבין-ערבית, זכה בפרס חייקין לגאואסטרטגיה בשנת 2013. ספרו השני, שנית לא תיפול: איך ישראל תשרוד במזרח תיכון גרעיני, ייצא לאור בספטמבר 2022 בהוצאת כנרת זמורה דביר. הספר מציג עשרה לקחים משבעים חמש שנות ניסיון אנושי עם הפצצה עבור ישראל במזרח תיכון רווי גרעין.
ספרו השני שנית לא תיפול: איך ישראל תשרוד במזרח תיכון גרעיני ראה אור בספטמבר 2022 בהוצאת הקיפוד והשועל, דביר.
על הספר מאת שמואל רוזנר:
הספר שנית לא תיפול הוא הזמנה לשיחה. הזמנה לשיחה על נושא שנדמה שרק מעטים רוצים לקיים, אבל אין ברירה אלא לקיים אותה. הוא הזמנה לשיחה על נושא שהוא בו זמנית גם מפחיד — וגם מרתק. למדינות העולם יש רק היסטוריה קצרה בצילה של פצצת הגרעין, אבל ההיסטוריון ישי פרס מוכיח, שגם מהיסטוריה קצרה, משברית ודרמטית, אפשר ללמוד לא מעט על מה שיקרה כאן ביום שבמזרח התיכון יהיו מדינות חמושות בפצצות גרעין.
לא תשתעממו בשיחה הזאת. היא רוויה במתח, באירועים מסמרי שיער, בקרבות מסוכנים, בחשיבה מהפכנית, במאבקי כוח ויוקרה, בדילמות של מנהיגים, בחדשנות של ממציאים. היא מרתקת במסקנותיה על מה שישראל תוכל לעשות ביום שאחרי, ומה תתקשה לעשות, ועל מה תהיה מוכרחה לחשוב.
תמונה: עודד אנטמן