צוות המכון הישראלי לדמוקרטיה
להורדת התמונה

אביטל פרידמן

חוקרת בתוכנית לרפורמות פוליטיות

avitalf@idi.org.il

דוקטורנטית באוניברסיטה העברית בירושלים במחלקה למדע המדינה. בעבודת הדוקטורט שלה היא חוקרת את מאזן הכוחות המוסדי בין הסיעות לבין נציגיהם בפרלמנט במבט השוואתי. 

בעלת תואר שני בפוליטיקה השוואתית מ-LSE (בית הספר לכלכלה של לונדון) עם התמחות בדמוקרטיה ותהליכי דמוקרטיזציה, וכן תואר בתקשורת ובמדע המדינה מהאוניברסיטה העברית.

תחומי התמחות: הרשות המחוקקת ועבודת הכנסת, מועצות מקומיות, מפלגות ובחירות.

 

תמונה: עודד אנטמן

מאמרים סרטונים ספרים

פרסומים אחרונים מאת אביטל פרידמן

כנסת ישראל  – החידון

כנסת ישראל – החידון

מיהו זקן חברי הכנסת, מי נאם את הנאום הארוך ביותר אי פעם, איזו ועדה מוסמכת להקים ועדת חקירה ממלכתית ולמה פסל המנורה נמצא בחוץ ולא בפנים? הכנסת חוגגת 76, וזו הזדמנות טובה לבדוק כמה אתם באמת מכירים את בית הנבחרים שלנו.

תזכיר חוק לתיקון פקודת העיריות בנושא תגמול כספי לחברי מועצה
הצעת חוק הכנסת (תיקון – חובת התייצבות בפני ועדות הכנסת)
חוות דעת

הצעת חוק הכנסת (תיקון – חובת התייצבות בפני ועדות הכנסת)

בכסות של פיקוח הכנסת על הממשלה, יקבלו ועדות הכנסת סמכויות להתעמר בעובדי ציבור, לחקור אותם, להטיל עליהם סנקציות כלכליות כבדות ולפגוע ביכולתם לבצע את עבודתם.

ארצות הברית בוחרת
סיכום כנס הקיץ במושב השני של הכנסת ה-25: חזרה חלקית לשגרה בצל המלחמה
סיכום כנס החורף של הכנסת, אוקטובר 2023 – אפריל 2024
סקירה

סיכום כנס החורף של הכנסת, אוקטובר 2023 – אפריל 2024

הממשלה התחזקה במובנים מסוימים על חשבון הכנסת בעיקר בשלושת החודשים הראשונים של כנס החורף - תהליך אופייני בעתות משבר, בשל הצורך במתן מענה מהיר לצורכי מצב החירום: הוטלה הגבלה זמנית על מספר השאילתות וההצעות לסדר היום שעלו לדיון, בוטלו דיוני המליאה למשך תקופה קצרה בימי שלישי וניכר כי גם חלה ירידה בכמות הצעות החוק הפרטיות שהגישו הח"כים בהשוואה לכנס הקודם.

סרטונים מאת אביטל פרידמן

play
סקירה

מדד העבודה הפרלמנטרית של המפלגות בישראל

מי הסיעה המצטיינת בעבודה פרלמנטרית? חברי איזו סיעה נואמים יותר במליאה ומגישים יותר שאילתות והצעות לסדר היום? מי הסיעה שחבריה נוכחים יותר בוועדות ובמשכן? ומי מעבירים יותר חוקים?

play
סקירה

מדד הלייקים - חזקו את המפלגה שלכם

לפי מדדים חדשים שפורסמו לאחרונה, עולה כי במקרים רבים עמוד הפייסבוק האישי של חברי הכנסת פעיל ומשפיע הרבה יותר מהעמוד הראשי של מפלגתם. כיצד נתונים אלה באים לידי ביטוי ביחס לגודל המפלגה, השקפותיה והאופי בו היא בנויה?

ספרים מאת אביטל פרידמן