התוכנית לאתיקה שלטונית ומאבק בשחיתות
בשחיתות שלטונית יש כדי לפגוע בטובת הציבור, באינטרסים ציבוריים חיוניים ובשוויון ההזדמנויות; שחיתות שלטונית סותרת את חובת הנאמנות של נבחרי הציבור ומשרתיו לציבור עצמו; קיומה פוגע בלכידות החברתית, באיכות החיים של אזרחי המדינה ותושביה ובצמיחה הכלכלית; היא מחבלת באמון הציבור במוסדות השלטון ובשיטה הדמוקרטית.
התכנית למאבק בשחיתות השלטונית שמה לה כמטרה לברר מופעים של שחיתות שלטונית בישראל, את דימוייה והבנת הנזקים הכרוכים בה לציבור הרחב, לבחון את דפוסי ההתנהלות שמאפשרים קיום של שחיתות שלטונית ולהמליץ בדבר הדרכים שבהן ניתן לקדם את המאבק בשחיתות שלטונית ואת מניעתה. הגם שמדובר באתגר מתמשך ומתמיד, הרי שיש חשיבות לבחינה מחודשת מעת לעת של התנאים להיווצרותה של שחיתות שלטונית וקיומה, על רקע פרשיות שחיתות עדכניות ובשים לב להקשר הרחב של תהליכים פוליטיים ושינויים בממשל ובחברה הישראליים.
הדרכים לקידום המאבק בשחיתות השלטונית משלבות היבטים פליליים, משמעתיים ואתיים, נורמטיביים והתנהגותיים, מבניים וארגוניים, חינוכיים וציבוריים. פעולתה של התוכנית כרוכה באופן עמוק בקידומם ובביסוסם של עקרונות הפעולה הראויה של השירות הציבורי ובהעמקת מחויבותו לטובת הציבור, ולעקרונות של יושרה, הגינות, אתיקה, מקצוענות ושקיפות. בה בעת, יטופחו אוריינות אזרחית דמוקרטית, המחויבות לשלטון החוק וההתגייסות הציבורית למאבק בשחיתות השלטונית
את פעולתה של התכנית למאבק בשחיתות השלטונית מלווה וועדת היגוי בראשותה של כב' נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, גב' דורית ביניש, וחברים בה מומחים בכירים ובעלי ניסיון מתחומים מגוונים ובהם תחומי המשפט, אכיפת החוק, קרימינולוגיה, סוציולוגיה וביקורת המדינה.