מתן מענה למחסור בעובדים בענפים האסטרטגיים בתקופת מלחמת "חרבות ברזל"
עיקרי התובנות מדיון צוות שוק העבודה החדש שנערך ביום רביעי 18.10.23 בשעות 16:00-14:00, בזום
תובנות, אתגרים והצעות לפעולה שהועלו בדיון :
בתעשייה:
- מחסור בעובדים, בעיקר בדרום, אך לא רק (בחל"ת, במילואים, בבית עם ילדים, מפוני הדרום/צפון, פוחדים להגיע לעבודה, בטראומה, ערבים שחוששים להגיע לעבודה).
- קושי בקבלת אישור להכרה כמפעל חיוני, בעיקר לתעשייה הקטנה (SME).
- מחסור בנהגים להובלת סחורה וחומרי גלם.
- מחסור גם בתעשיית הרכב-מוסכים – ערבים ישראלים שחוששים להגיע לעבודה.
- יש מפעלים שמדווחים על ירידה בביקוש ובעיות בשרשראות האספקה שמובילים למצב שאין צורך בעובדים.
עסקים קטנים ועצמאיים
- פגיעה במחזורים, בעיקר לעצמאים ו- SME שיתקשו לשלם משכורות עד ה- 9.11.
- עצמאים שיצאו למילואים – לא מספיק שיקבלו מענקי שכר, אין להם איך לשלם שכר לעובדים, העסק מושבת – נדרש סיוע מסוג אחר. מענק שיאפשר תשלום לעובדים.
- קשיי אשראי ובעיות נזילות לעק"ב - צורך ברתימה של המערכת הבנקאית להגדלת אשראי לעצמאים ו- SME.
- יש צורך בהשהיית תשלומים והקדמת תשלומים לעצמאים על מנת שיוכלו לשלם משכורות לעובדיהם.
חקלאות
- מחסור בכוח עבודה לקטיף ושתילה (תאילנדים ופלסטינים עזבו/פוחדים להגיע/ נתקעים במחסומים בגדה).
- מחסור בנהגים לשינוע הסחורה.
- החשש מסגירת 2 נמלי הים בעת החמרת הלחימה ממחישה את החשיבות האסטרטגית של החקלאות המקומית להבטחת ביטחון תזונתי של תושבי ישראל.
- עכשיו יותר מתמיד יש לאמץ את המלצות ה- OECD לעבור לתמיכה ישירה בחקלאים, במקום מכסי יבוא. זה הזמן להגדיל משמעותית את התמיכה הישירה בחקלאים, וכן לתת מענקים מוגדלים להטמעה ואימוץ טכנולוגיות מתקדמות וחדשנות, שתקטין את התלות בכוח עבודה זול ובעובדים זרים.
בינוי
- אתרי הבנייה מושבתים, רוב העבודה בענף מתבססת על עובדים זרים, ערבים ישראלים ופלסטינאים. גם הרשויות המקומיות סוגרות אתרי בניה מחשש, בין היתר מחשש לבעיות עם הגעת אוכלוסיה ערבית למוקדי אוכלוסיה יהודית.
כלל המגזר העסקי
- מחסור בעובדים נאמד ביותר מ- 35 אלף עובדים.
- יש צורך בפלטפורמה מתואמת ומסונכרנת בין כלל הגופים למיפוי כ"א שלא עובד ולנסות לסנכרן עם עסקים שזקוקים לכוח עבודה מיידי (שירות התעסוקה/מינהלת המעסיקים).
- יש צורך במודל להשמה מיידית של עובדים היכן שיש מחסור.
- ניתן להשתמש במודל OJT
- יש לפתח מודל של העסקה זמנית, להתגבר על כשלים בירוקרטיים, למנוע פגיעה בזכויות העובדים הזמניים והעובדים שנעדרים כעת.
- אפשר להשתמש במסלולים קיימים, כגון עבודה מועדפת, חופשת הורות כמסלולים להחלפה זמנית של עובדים וכו'.
- להיערך למצב שיימשך מספר חודשים.
- יש צורך של המעסיקים לקבל הנחיות ברורות: מה עושים עם עובדים לילדים קטנים שאינם הולכים למערכות החינוך, עובדים בחרדה שלא מגיעים לעבודה.
מודל החל"ת
- יש לאפשר גם מודל גמיש של צמצום היקפי התעסוקה תוך שימור יחסי עובד מעסיק + שיפוי המעסיק (רלבנטי לענפים שנתקלו בקושי רב בגיוס עובדים לאחר הקורונה ואם ינותק שוב הקשר עם המעסיק הקושי לגייס מחדש יחזור ביום שאחרי).
- מי שיוצא לחל"ת באופן מלא או שמפוטר (ענפים שנסגרו כמו תיירות, תרבות בילוי ופנאי) – יש להבטיח מתן דמי אבטלה ללא תקופת אכשרה, או ניצול ימי חופשה.
צעירים
- נפגעו מאוד באירועי 7.10.23. חלקם לא מסוגלים לחזור לעבוד.
- יש להעמיד לרשותם תמיכה נפשית מיידית
פתרונות אפשריים למחסור בכ"א
- חזרה מיידית של מערכת החינוך לפעילות באזורים שהם הדבר אפשרי. ישחרר הורים רבים לחזור לעבוד. הלימוד בזום מאוד מגביל את ההורים, דורש התעסקות.
- להרחיב/לרענן את הענפים/תחומים שמוגדרים כעבודה מועדפת.
- גימלאים רבים מעוניינים ופנויים לעבוד, יכולים לחזור זמנית למקומות עבודה קודמים. יש להסדיר הנושא כך שלא תיפגע קצבת הזקנה שלהם בגין זאת.
- חרדים: זו יכולה להיות שעתם היפה להתגייס לטובת משרות שלא דורשות הכשרה. הוזכר חמל של עיריית בני ברק בשיתוף עם משרד העבודה שמציע מתנדבים חרדים. זו יכולה להיות שעת כושר להכניס אותם דווקא להכשרות קצרות כך שגם לאחר המלחמה יישארו עם מקצוע ביד ויישארו בתעסוקה.
- תלמידי תיכונים יכולים להירתם לשירות לאומי – פתרון מהיר וקל ליישום.
- כנ"ל לגבי סטודנטים (תחילת הסמסטר נדחה בשלב זה).
- תלמידים וסטודנטים במקצועות הטכנולוגיים יכולים לעשות שירות אזרחי במקומות עבודה שצריכים כ"א טכנולוגי עם הכשרה מהירה OJT, שתיתן ערך גם לתלמידים.
- תוכנית לאומית להבאת מתנדבים מחו"ל (כולל רופאים, פסיכולוגים ופסיכיאטרים לטיפול בפוסט טראומה ועוד), לאור ההתגייסות של הקהילות היהודיות בעולם. הדבר גם מהווה פתרון לזמן הקרוב וגם יכול לתת אפשרות של פתרון ארוך טווח לחוסרים קיימים.
נתונים ומידע
- נתוני הלמ"ס לגבי מצב התעסוקה באוקטובר – לא יהיה לפני אמצע נובמבר.
- יש צורך בהתאמת השאלונים של הלמ"ס, למיפוי סטטוס המועסקים (בחל"ת, במיל', בבית עם ילדים, מפוני הדרום/צפון, פוחדים להגיע לעבודה, בטראומה ועוד).
- סקר עסקים ייתן מענה חלקי בלבד לתמונת המצב.
- חשוב שארגוני המעסיקים כמו התאחדות התעשיינים והתאחדות המלאכה והתעשייה יצאו עם סקרי בזק. יש חשיבות לחזור על סקרים אלו מדי שבוע כל עוד הלמ"ס לא מספק נתונים בזמן אמת.